Followers

Monday, January 24, 2011

~Panduan Perkahwinan Budget Sederhana (Part 3)~


Salam semua!

Nak sambung panduan si budget Part 3 ni.


7. Pelamin

Buat tinjauan dari pelbagai butik dan sesuaikan dengan budget anda. Dapatkan quotation dan buat pilihan bijak dengan melihat pakej ekonomi, atau gabungkan majlis untuk mendapat harga yang lebih berpatutan.

(Ref: http://www.facebook.com/Butik-Pengantin-Kusha-Weddings-Events)


8. Make up

Jika anda hanya mengambil pakej solekan dan dandanan sahaja, sudah tentu harga agak mahal. Apa kata anda rangkumkan dengan pakej pelamin, busana, dan aksesori. Sudah tentu pakej yang ditawarkan juga menepati budget anda.

(Ref:http://www.facebook.com/dlaramli)


9. Photography

Utamakan budget untuk gambar dan rakaman majlis perkahwinan anda kerana ia hanya akan berlangsung sekali seumur hidup. InsyaAllah. Pastikan anda memilih jurugambar yang tepat supaya dapat merakamkan saat manis anda berdua, serta kemeriahan majlis tersebut.

(Ref: http://www.facebook.com/Kamerakapok-Photography)


Dah cerita 6 perkara yang perlu diambil kira sebelum ni.
Dah baca?

      Part 1 (Tarikh, Lokasi, Duit hantaran & Mas kahwin)
Part 2 (Cincin perkahwinan, Baju bersanding, Bunga telur/Cenderahati)


Have a nice day readers!
Tata

6 comments:

ElyaElmo said...

sy pengantin bajettt a.k.a kedekut..hahaha

iDa said...

tips yg sgt berguna...semua kn jimat sbb lepas kawen lg nak pkai bnyk duit....btw thnx 4 sharing =D

intan said...

dear! love your entry. i nak copy paste ke blog i ye...sharing is caring.......love!

kitakesitu said...

@elya: eheeee saya juga begitu.hehe.budget ciput tapi berselera besar.erk. =p

kitakesitu said...

@ida: thanks ida =) betul tu, jangan pula sebab nak grand sangat masa kahwin, pas kawen papa kedana pulak.hehe.

kitakesitu said...

@intan: yeayy, sila-sila sharing buat panduan semua. kadang-kadang kita nak cepat,so terlepas pandang semua ni. budget pun lari.aiyak. tak mo tak mo. hee. love kuasa dua! =p