Click for BEST OFFERS

Followers

Saturday, January 8, 2011

~Hot! Pedas! Panas! Tulips Wed Theme~

Salam readers!

CST dan Lynda Rahim Kuala Lumpur sedang anjurkan contest. 



Syarat-syaratnya seperti berikut:

Objective
- Bagi meluaskan lagi konsep dan idea-idea yang dibawakan oleh CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

Tumpuan
- Para blogger, para facebooker,

Bagaimana utk menyertai
- Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST PRODUCTION dan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011)
*Picture profile boleh di download dari www.cstproduction.com/contest
*Jangan lupa setkan thumbnail picture profile anda kepada gambar chili merah tu. lihat panduan pada profile CST.
- Updatekan status anda kepada "What's Hot is Gettin Hotter" dan tag kan CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALALUMPUR (sekali update sahaja, tak perlu biar sampai 2 minggu, huhu)
- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:
1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)
3) My Dreams "Any Event" (anda boleh ceritakan apa sahaja yang anda impikan disini)


- Dan diakhir penulisan, letakkan logo CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR    
- Logo boleh download di (www.cstproduction.com/contest)   
- Kemudian emailkan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com
1) Nama anda
2) No Tel anda
3) Facebook ID anda
4) Link entry blog anda / link entry facebook notes anda
5) Tarikh Majlis anda (Jikalau berkaitan)

Hadiah?
- 1 event full coverage by CST PRODUCTION (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik.

Siapa yang boleh join?
- Sesiapa yang mempunyai blog dan facebook yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM.
- Sesiapa yang ingin berkahwin.
- Sesiapa yang ingin menghadiahkan hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik beradik. 


Pengadilan
- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM. 

Tarikh Tutup penyertaan
- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

Sebarang pertanyaan
- Hubungi 03-41050843

*Now you can start Dreams for Something.. GOOD LUCK.. 





Dah baca?

Saya pilih tajuk pertama, My Dreams "Wedding".



Impian perkahwinanku hanyalah sebuah wedding yang sederhana. Indah, wangi, dan suwiiit. Impikan garden wedding, tapi bertempat di dewan. Cop, tapi nak tulips ya. 


Kenapa pilih tulip?
Sebab ianya pilihan klassik dan juga symbol cinta, affection, and enchantment, juga sentuhan segar yang elegen and classy. Dengan stemnya yang panjang, kelopak yang lembut, dan lavish blooms, sudah pasti perkahwinan ini nampak sungguh romantik, dan special.


Maka dengan ini, Tulips wedding theme menjadi idaman kalbu. Eheh.



Ok, sedang berangan-angan dengan rancaknya. Hehe. Fikirkan semua persiapan sedari kad jemputan, door gift, pelamin, tulips bouquet, busana indah, centerpiece, juga dekorasi dewan yang penuh dengan bunga tulip. Wow!




Jom layan sama jom. Kita layan satu-satu eh.


Kad Jemputan
 Sudah pasti ada tulip-tulip. Biar simple tapi indah.



Door Gift
Door gift pun nak bagi tulips choc macam kat bawah ni. Cute kan?
Choc lambang kegembiraan.


  
Tak pun, nak bagi lollipop kepada tetamu. Still tulips ye. Hehe.
  

Pelamin
Nak macam ni versi tulip tau. 



Hand Bouquet
Nice and Sweet!








Busana 
 Suka modern wedding dress versi muslimah.
Nak yang kembang-kembang boleh? Hehe ala-ala princess gitu.

Lynda Rahim Butik sure ada kan?kan? =)

 Ok, jumpa this lovely dress by Lynda Rahim. 
Superb!!! Classy habis. Fullstop. =p



Centerpiece
Berinspirasikan gambar-gambar ini







 Kek



Dekorasi Dewan
Pening. Sebab semua nak kena hias dengan incek tulip sekeluarga lagi. Hehe.


Banyak-banyak.


Photographer dan Videographer
Sudah pasti mau dari CST Production. Terbaik di muka bumi ini.



Sudah-sudah. Makin banyak, makin berangan ko ni la.
Hehe tapi mana tau segala impian akan jadi kenyataan.
Memang syukur sangat-sangat kalau termakbul.


Sebelum tu, nak ucapkan special thanks to

dan 


sebab bagi saya realisasikan impian ni. Ups eh blum lagi ye. Takpe takpe doa tu. =p . Thanks sebab mendorong untuk berangan, Yeeha.




Have a nice day readers!
Tata

26 comments:

Adila Yusof said...

gudluck:)

Lyana MK said...

good luck dear http://lyanamk.blogspot.com/2011/01/panas-cam-cili-majlis-impian-saya.html

kitakesitu said...

terima kasih adila =)

kitakesitu said...

hye lyana, good luck to u too =)

skieyn said...

jarang orang guna tulip kan ? banyak ros je.. like the idea.. good luck dear..

"What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

kitakesitu said...

ola skieyn, betul tu...tulip memang da bomb...hehe.thanks suka =)

sniffa93_aznil4eva said...

salam, goodluck sis!

penuh dgn bunga la kan weddinng sis nnti..hhe swet ja:)

kitakesitu said...

wsalam sniffa, eheh berangan je tu. tapi kalau dapat betul-betul lagi best! plz vote for me ya my luvly readers =)

"cikkin" said...

best nye tulip..cantek!!
good luck dear..=)

http://cikkindiary.blogspot.com/2011/01/whats-hot-is-gettin-hotter-my-dream.html

kitakesitu said...

thanks cikkin, tulip memang stunning =) hehe join gak ye...good luck to u too dear =)

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Ainee Cumi said...

Tulip memang cantik pun. I ni pulak suka macam orang lain biasa suka. Bunga rose. Actually suka bunga forget me note tapi mcam kecik sangat je bunga tu then kawan I panggil bunga tu bunga telinga tikus. Apehal entah.. Takpe, second choice rose putih.. Nak sangat. Hope ur dreams come true darling..

Jangan lupa visit belog I gak tau kat www.aineecumi.blogspot.com.. I pun join juga.. saja nak cuba luck. Btw i dah link u up, link me up too ok..=))

Ezi Kefli said...

wow tulips! cantik.. good luck 4 the competition..

http://ezikefli.blogspot.com/2011/01/my-dream-wedding-auwww.html

kitakesitu said...

hi sery...good luck jugak! thanks datang sini...nanti i layan ur entry pula eh.hee

kitakesitu said...

ainee dear...wah bunga telinga tikus?hehe sound too rare...camna ya rupa paras dia...=p
oh yea, combination white rose+red rose sure melatops kan.tapi i prefer tulips in my dream wedding.hehe berangan je.

i dah pun link u juga tau.thanks dear =) semoga berjaya!

kitakesitu said...

hi ezi kefli, tq singgah baca. tulip memang hot! =D good luck juga

sheiladzmi said...

tulip?
something yg different
slalu org buat rose je kan?
nice dear~!
i dh pun ''like'' =)

kitakesitu said...

hye sheilaadzmi...thanx kuasa 18 sebab like it.hehe.yea,rose sudah biasa.like dkt http://www.cstproduction.blogspot.com/
http://lyndarahim.com/blog/?p=321
juga tau.no 24 ya.million thanks =D

Teratai Ibunda Catering said...

good luck in this competition. if you need catering services, do not hesitate to contact us at terataibunda.catering@gmail.com. tq~

kitakesitu said...

tq,wah catering...menarik =)

Nsa Adenan said...

i love the choose of flower.. tulips.. naiissss...

kitakesitu said...

hye nsa,thanks =)

Makiko Saba said...

I read yours before voting started.
Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

kitakesitu said...

@makiko saba: thanks dear.done voting for u too,your dream love story =)

znh shawls said...

da follow n vote utk contest!!gud luck!!
http://www.znhshawls.com

kitakesitu said...

@znh shawls: thanks for your time.really appreciate it =)