Click for BEST OFFERS

Followers

Friday, February 18, 2011

~Wedding signage: Sangat penting~

Salam lovelies!

Mari cerita pasal papan tanda.


Kenapa mesti ada?
Papan tanda itu penting bertujuan bagi direction mana berlangsungnya majlis kita.
 Senang tetamu nak cam nanti.
Lebih-lebih lagi kalau di hari yang sama ada 2-3 majlis kahwin dekat-dekat.


Mana perlu letak?
Biasanya letak kat simpang-simpang jalan yang dah dekat-dekat rumah @ tempat resepsi diadakan.


Bila nak letak?
Biasanya di malam sebelum majlis tersebut diadakan.
Biasanya yang adik beradik @ saudara mara lah akan bantu pacakkan signage ni.


Apa yang perlu ada pada signage?
Nama pengantin
Tarikh/Hari
Anak panah


Sila pastikan juga FONT yang besar dan mudah dibaca digunakan.

Jom layan signage yang menarik ni jom.


 Aha, ini yang biasa, biasanya pacakkan pada batang penyapu @ seangkatan dengannya.
Nak nampak bling-bling dan attractive lagi, siap bubuh bunga manggar.



Aha, heart yang pic kiri tu. Ahaks. Menarik kan camtu.
Terpampang muka kita di situ. Ngee.
U olz pernah ke orang kat sini buat ye?
Pic kanan pula memang suwit. Vintage style.



This is so lovely. Tapi kena buat tinggi sikit, kang tak perasan pula.


(Ref: Once Wed)

Ni pun menarik. Tapi takda nya orang sini buat. Hehe.
Suai untuk garden wedding kan.


Benda ni nampak remeh, tapi kita kadang-kadang terlepas pandang.
Jangan di hari kejadian baru teringat, kelam kabut juga nanti.
Peringatan untuk diri sendiri juga. Wee.


Have a nice day!

16 comments:

K.I.N.A said...

sangat super penting! pernah pegi majlis signage die cuma 1 dekat ng rumah die..habis sesat barat..huhu

kitakesitu said...

@kina: yeah!map dalam kad jemputan itself pun kena clear juga kan =)

"cikkin" said...

betul..map pon penting..sbb kadang2 signage ni ade orang terlanggar..arah die da ke lain..susah jugak kan..=)

LittleSunshine said...

kalau xde..takut tersilap gi kenduri org lain..plk..he3

kitakesitu said...

@cikkin: aha, kena letak signage kukuh-kukuh, bagi tak boleh gerak-gerak.hee.kang sampai ke sudah tak jumpa.kesian...huhu makan nasi beriyani kedai je nanti.aiyak

kitakesitu said...

@liza: jangan kenyang makan, tetiba baru sedar salah rumah sudah.hehe.ada je kan orang tersalah rumah macam tu =p

lovelyadibah said...

hurm..setuju gak!kadang2 tgk map mcm btul dah..tp signage tade..confius2..

t kitakesitu wt signage byk2 k!hehehe~

i.b.t.i.s.a.m~ said...

yups dear~~!
sgt2 penting~
gud luck dear...
wink~~****

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Nak buat signange yg ptg nama pengantin kena besar2 & anak panah..kadang2 tu, gambar2 hiasan lg besar dr font nama pengantin.. Bile da dkt br nmpk name pengantin..

kisah aku said...

sesuai kalau umah susah nk cari...lg2 kalau ade 2majlos dlm 1 taman...haru mkn ns org tp xkenal tuannye hehehe

kitakesitu said...

@adibah: hee...nanti kita sama-sama buat banyak-banyak eh.bannar pun boleh juga =)

kitakesitu said...

@ibtisam: thanks dear =)

kitakesitu said...

@kasut pink: betul tu, font kena besar.font 100 kot.untuk senang baca dari jarak yang jauh =)

kitakesitu said...

@kisah aku: hehehe itula kenyang makan rupa-rupanya salah rumah.lol. =p memang malu abis la nanti.hee

~ NANA ~ said...

sgt2 penting...for me simple2 pon takpe as long as nama tu nampak n org blh baca :)

kitakesitu said...

@nana: agreed with you darl.just black n white pun takpa,asalkan clear dan nampak dari jarak jauh =)