Click for BEST OFFERS

Followers

Monday, February 21, 2011

~Tazkirah dari seorang isteri~

Assalamualaikum semua.


Ehee live dok dengar cerita dari roomate yang baru kahwin dua minggu lepas.

Perkahwinan ini banyak ranjaunya.

Penyatuan dua insan, lain kepala, lain jiwa.

Huhu...masing-masing kena give and take.

Cuba fahami dan selami perangai pasangan biarpun sudah lama kenal.

Cuba jadi complementary.

Masing-masing jadi yang terbaik untuk rusuk kiri yang sudah terpatri.


Teringat pesan mama. kahwin ni susah =p

Ahaks

Jeng jeng jeng

Bergantung pada kita untuk mengemudinya.


Have a nice day!

10 comments:

miey anna said...

wahhh...takutnye..uhuu..=(

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Nak menguruskan majlis perkahwinan pon ssh,bergantung pada kita utk mengemmudinya :P

kitakesitu said...

@miey anna: sebuah tanggungjawab...nampak macam se (satu) je,tapi berbuah-buah tanggungjawab tu.huhu.seram juga

kitakesitu said...

@kasut pink: woohaa betulla,nak kawin pun susah,dah kawin pun susah.ehehe eh eh kena positif!senang senang senang.ahaks =p

"cikkin" said...

yang penting..susah senang perlu sentiasa bersama..=)

kitakesitu said...

@cikkin: ha'a dear, part tu i loike =D wink wink haruslah bersama-sama...hidup mati bersama-sama.cewah.

~ NANA ~ said...

hidup rumahtangga ni kna ade give n take la :)

Wawa Yusoff said...

addoiiii.... gerutn la baca entry kali ni... :D

kitakesitu said...

@nana: ooyeahh!betul sangat tu cik nana...kena banyakkan bersabar.ego kena letak bawah-bawah.huhuhu

kitakesitu said...

@wawa: haha...kan.baru 2 minggu kawin dah rasa banyak kekurangan yang perlu dibaiki, tapi banyak juga cara boleh dipertingkatkan dalam usaha nak mengharmonikan rumah tangga.wee.kawin dulu baru tau.aduhduh