Click for BEST OFFERS

Followers

Saturday, February 12, 2011

~CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography~


Salam semua.

Jeng jeng jeng



Iye, ada contest dari Faridism Photography.


Syarat-syaratnya:

1. Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda.
2. Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)
3. Link kan blog ni dalam entry anda.
4. Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nak LIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :)
5. Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.
6. Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.

______________________________________________________


Ok, mari mulakannya sekarang! Ewah semangat!



Sebab nak join contest ni?

1.Pre wed itu penting
- Sebab nak share happiness to all invitation through the picture (maybe akan bubuh in wedding card, banner, etc)
- Photographer dapat transformkan gambar bride dan bridegroom to be dengan lebih indah
- Gambar yang terserlah kasih sayang abadi antara pasangan itu boleh ditunjukkan pada anak cucu 7 keturunan (haha,over)
- Momen momen sebelum bertukar status.eww

    2. Talent dari Faridism Fotography: Tengok portfolio macam best je, berbakat besar. Mampu mengembangkan potensi dalam bidang seni fotografi ini.

   3. Its FREE! Haha I like 10 juta kali. Dengan itu, boleh save budget sikit almaklumlah banyak duit kena allocate untuk banyak hal lagi, pelamin, baju, hantaran, make up, favors, catering dan lain-lain lagi. Jadi dengan ini akan berasa sangat bahagia bila terpilh (please pilih saya. lol). 


Tema

Happy hour; fancy and full with loves
Why? Sebab pre wed mau simple and natural.  


Props

1.Ballons, lollipop @ layang-layang, boleh jadi juga kipas yang bewarna warni

 Wohaa kalaulah boleh terbang sebegini bersama-samanya. Hehe.

 (Ref: Here)

Bestnya banyak-banyak benjolan belon itu. Wee.

  Incek tunang, nanti bawa i lari-lari camni boleh? Haha.

Heart the heart balloon shape.

(Ref: Here

Ololo, suwitnya macam ni.Hee.


 Yes, this is defenitely what i dream!
Eh eh. bukan kissing action ye kawan-kawan, haram tu. Kuikuikui.
Tapi lokasi tu bersama-sama fancy belon yang riang.


(Ref: Ahmad Fairus photography)

Pacak-pacakkan lollipop atas tanah menarik kan.
Iye, ni gambar wed thezaila ex-b2b juga. Hee.
Nice one.


Wee nak macam kipas angin warna warni dan besar-besar itu boleh?

2.Fresh flowers:roses@tulips @ gula-gula kapas

Roses...awww 

Ada tak ya gula-gula kapas warna warni camni. Heee.


3. Frame

 (Ref: Google)

Kiutkan macamni?


Lokasi

Mungkin di padang @ tanah lapang.
Tapi lepas tengok filem Lagenda budak setan, suka ya amat dekat pokok diorang shoot tu. Kat upm je pun. Hee.
Atau dalam studio with white background. Just u and me. Wow cantik juga.


Nilah pokok LBS tu, di Padang Ragut UPM, Serdang.




Ok, jom tengok poster pre wedku bersama Faridism photography.

Ehee.

 
Eheh, amacam, orait tak poster ni? Ahaks. =p


Orait, last sekali, kena tag 3 orang.
cikkin
cikFM
adila

Done!


Semoga ada rezeki. Amiin. 


8 comments:

LittleSunshine said...

best!!gud luck ya

lovelyadibah said...

wah!comel2:) suka part belon2 itueww~

kitakesitu said...

@liza: eheh, amiin...thanks dear! =)

kitakesitu said...

@adibah: wee...thanks dear, i pon suke belon banyak-banyak n fancy...meriah kan.hehe =)

"cikkin" said...

suke!!
kite pon suke belon2..cute kan..
good luck dear..=)

kitakesitu said...

@cikkin: ehee iye sungguh comel...thanks dear =)

Farid Haron said...

:) thanks sebab join ! gudluck ! nantikan keputusan contest bulan april nanti ok :)

kitakesitu said...

@farid: many thanks! hee tak sabar nk tunggu resultnya =)