Click for BEST OFFERS

Followers

Wednesday, February 16, 2011

~Centerpiece idea~

Salam lovelies!

Jom tengok idea decor untuk centerpiece jom.


Wohaa...letak gambar kita dalam jar. Simple je kan.
Boleh bubuh riben sikit baru tiut.
Vintage style.


Flower. Ni dah biasa dan ke cun nan nya memang dah established.
Tapi tak lekang dek zaman. Hehe apekah ayatku.


Tengok no 2 ye. Fabric flowers. Ok, ni lain sikit. 
Retro style. Handmade flower dari kain.

Oh yeah. Buah-buahan!
Cantik letak buah yang striking warnanya.
Jangan la pulak letak durian. Agaga.


 Ini pun lain juga. Sayur-sayuran jadi perhatian.
Biasanya dok di dapur je kan.


Ni centerpiece berkonsepkan buku-buku lama.
Nampak educated sikit. Haha.

(Ref: Sini)


Macam-macam idea yang kita tak terfikir pun.
Barang-barang tu dekat je dengan kita dan tak perlukan kos yang banyak.


Have a nice day!

12 comments:

lovelyadibah said...

heart yang fabric flowers!

"cikkin" said...

betul!! setuju..
brg2 kat umah bnyak yang bulih hasilkan sesuatu yg menarik..kalo kite bijak menggunakan & mengolahkannya..
huwaaa...tp saye pon x pandai..=( wuwuwu

kitakesitu said...

@adibah: hee...suka juga yang fabric flowers, tapi tak reti nak jahit la pulak.kwang3

kitakesitu said...

@cikkin: itula pasal dok menggoogle ni cari idea.hehe.kadang-kadang dasyat-dasyat decornya,tapi sometimes less is better. =)

~ NANA ~ said...

omg! i love calla lily!

kitakesitu said...

@nana: good taste =D letak setangkai je dah outstanding centerpiece tu kan dear =)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

suke yg gmbr botol tu, dulu mmg ade berhajat nak buat cmtu.. ade simpan botol coklat nutella mn tau boleh gunapakai nnt.. hehe

kitakesitu said...

@kasut pink: yeay, mari makan nutella banyak-banyak sambil kumpul botol.ahaks.alamak, betul-betul tetiba rasa macam nak kena beli nutella.ngidam terus.ayook,kasut pink...hehe.simple je deconya kan.tapi i likee =)

intan said...

i love the calla lilies too. nampak suci!

kitakesitu said...

@intan: se geng ngan nana dah ni, suci mulus =p

Ainee Cumi said...

I paling suka yang last sekali tu. Letak dalam cawan tu nampak sweet sangat

kitakesitu said...

@ainee cumi: tak payah beli cawan mahal-mahal kan,pinjam je yang kat dapur mak =) hehe best sebab semuanya benda yang ada kat keliling kita.