Click for BEST OFFERS

Followers

Friday, December 24, 2010

~Kedai Kahwin Murah di Chowkit ~

Salam readers!

Kedai kahwin murah ada banyak. Sebabnya ada yang kat situ murah tapi barang lain mahal sikit. So pandai-pandaila kita kan.

Aha, ada yang kat Chowkit. Dalam pasar tu. Nama kedai Kedai Bunga Vivian. Alamat dia, No8, Jalan Haji Hussein. Dulu beli dulang hantaran pun kat sini. Tempat lain RM25, kat kedai ni baru RM19. Beza enam ringgit tu satu. Huhu.

So kali ni syor dan temankan kawan yang nak kahwin next year beli kat sini. Cari barang tuk bagi gift ke tetamu.



Dan hasilnya...Taraa....





Beg ni

Beg ni besar tau. Panjang dia ala-ala sejengkal

+

Juga Cawan vantage ni



=
Sepasang RM1 (Kotak+Cawan)

Murah tak?Murah kan.


Sekarang zaman vantage kot
Tapi harga dia sangat murah

Kiranya memang muatlah letak cawan tu dalam kotak, siap ada ruang lebih. Bolehlah letak muffin ke gula-gula ke. Bergantunglah ya. Hee.
Aha, kualiti kotak tu tinggi tau. Kertas licin dan keras.




Kedai ni pun boleh terus hiaskan dulang kita tanpa sebarang bayaran tambahan asalkan beli barang dari kedai dia. Kalau berminat, bolehlah jenguk-jenguk dan buat perbezaan harga di sini.


Oh yea, untuk lokasi sebenar kedai, boleh KLIK sini ya.

 Have a nice day!

39 comments:

K.I.N.A said...

murah2..pernah pegi situ..dekat je ng tempat kerja..IMR..;)

kitakesitu said...

@kina: la keje IMR ke?jiran lah kita.hee

Anonymous said...

katne ye kdai ni?

kitakesitu said...

kedai ni dekat pasar chowkit.dekat balai polis chowkit.dekat area belakang orang jual murtabak.hehe.No8, Jalan Haji Hussein.clear tak ya?
ada satu hari dlm seminggu dia tutup,tak sure pula hari isnin@selasa,tapi weekend buka =)

azlynda said...

huhuhu..rase2 cawan vantage tu ad lg x?nak wat tok bg gift btunang r.. kul brape erk kdai tu bukak n tutup..sowe byk tny sket..huhuhu

kitakesitu said...

@azlynda: kedai tu bukak hari-hari kecuali isnin.kebetulan td memag ke kedai tu...cawan tu ada sikit je tadi,tapi still boleh order.cuba call this number dulu 012 3371688.masa bukak tak sure pula maybe 10am-7pm.=)

azlynda said...

ok2..sy kol no tu..tq au.. cawan vantage+peper beg tu = rm1 jew kew?

kitakesitu said...

yeah RM1 (cawan+kotak macam gambar).ada juga RM0.90 (cawan+kotak lain sikit) =)

wawa said...

ade jual kotak mengkuang(mcm kotak pensil)tak kt situ?

kitakesitu said...

@wawa: not so sure la dear, macam pernah nampak, tapi tak tau ada stok ke camna.huhu...sorry ya,kalau i terpegi,iA tlg tanyakan

yana said...

Tq for sharing. ade ckp chow kit murah tp sy tak tau part mna n kedai ape?

bertuah sy terjumpa blog ni pulak. harus pegi kedai ni sbb set cawan tu murah so far yg sy tgk. hehe.

nak pegi nilai mcm tak worth it sbb xla nk borong ape sgt pn. if lucky kt kl ni pn byk tmpt murah, takde abis ke minyak n tol kan? :)

kitakesitu said...

@yana: ehee kalau dok jauh, better kita dah tau kedai mana nak pergi,boleh terus shoot je kan =)nilai banyak sangat kedai,tapi still not sure mana yang murah dan best.hee sebab dok area sini,jadi bolehla share ikut pengalaman =) aha,better phone dulu kedai ni ya untuk check stok

yana said...

awak..sy da g tau hari tu..not bad la byk choice..thanks to u..hihi

nak tanya nih, ade prasan tak 1 gelas ni?? dia jenis lutsinar tu. sebelah2 pd gelas2 vintage (kecik n besar)..

awk ade tanya price tak?? n nak compare gak brp yg awk dpt?? since sy new customer, mn tau dia put harga yg mahal skit..:)

kitakesitu said...

@yana: wahh da pegi ye =) rsny perasan glass tu, tp skrg da tak brapa ingat pula price dia...tapi rasany still tak jauh beza in rm1-1.20 rasany...i rs dia tak kisah new or customer lama,cumanya depend pada kuantiti kita nak beli dear =)

kitakesitu said...

@yana: baru lepas gi kedai tu,clear glass tu pun harganya rm1 skali ngan box tu tau =)

yana said...

dear bia btl?? sy kene kencing ke?? utk kuantiti brp?? harga sy dpt rm 1.00++... uwaaaaaaa!!!! without box pn lbh rm 1.60++ tau. with box rm 1.90++

clear glass yg lbh krg 11cm tinggi?? ade corak bunga timbul seketul cmtu..

kitakesitu said...

@yana:alamak,yeke ni...i just tanya je pn,bukannya beli pun...uwaa dasatnya beza rege tu...

yana said...

but sy rs yg lain kot...sy beli bkn yg comel tu dear..yg besar skit tu, normal saiz gelas tu..

hehe baru teringat, ade yg kecik tu mmg dia bg rm1 dgn box..:)

kitakesitu said...

@yana: hehe myb la kot...tak perasan pula yg size besar tu =)

Anonymous said...

salam...
akak yg harga rm1 (gelas + kotak yg pjg seejengkal tuh ke)
erm ade lg x agak2nye...hehe..

kitakesitu said...

hari tu ada lagi...boleh try confirmkan balik kedai tu ya before pegi sebab kalau takda,dia boleh order dulu =)

canteq said...

Dear, beg yg besar (sejengkal) bunga vantage (pic paling atas tu) perapa price dia ye... cam menarik je... hope sudi share... tqsm.. luckily i found ur blog... tq

kitakesitu said...

@canteq: rm singgit je dear, itupn beg plus cwn vintage tu.hee murr kn.tp i x sure ada stok lg ke x, better u direct pi kedai tu ya =)

Anonymous said...

Excellent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your site, how can
i subscribe for a blog website? The account aided me a
applicable deal. I were tiny bit familiar of this your
broadcast provided bright clear concept
Here is my blog post : learn piano

Anonymous said...

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the costs.
But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type
on various websites for about a year and
am nervous about switching to another platform.
I have heard great things about blogengine.
net. Is there a way I can import all my wordpress content into
it? Any kind of help would be greatly appreciated!
My webpage :: old holborn tabak

Anonymous said...

Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit
my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over
again. Anyway, just wanted to say excellent blog!
Also see my website > van nelle zware shag

Anonymous said...

I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it
up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best
Check out my webpage :: get rid of Acne fast

Anonymous said...

My partner and I absolutely love your blog and find many of your
post's to be just what I'm looking for. Does one offer guest
writers to write content available for you? I wouldn't mind producing a post or elaborating on many of the subjects you write concerning here. Again, awesome site!

my web blog - montaż klimatyzacja

Anonymous said...

My family every time say that I am killing my time here at net, however I know I am getting familiarity all the time by reading such
nice articles.

Feel free to visit my web page - klimatyzacja

Anonymous said...

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using
WordPress on a number of websites for about a year and am nervous
about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.
net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into
it? Any kind of help would be greatly appreciated!


Also visit my site - klimatyzacja

Anonymous said...

Hi! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's
new to me. Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!


Feel free to visit my page - klimatyzacja

Anonymous said...

I'm excited to discover this page. I want to to thank you for your time just for this wonderful read!! I definitely savored every bit of it and i also have you book marked to check out new information on your blog.

Here is my page :: klimatyzacja

Anonymous said...

I'm amazed, I must say. Seldom do I come across a blog that's equally educative and entertaining, and without a doubt,
you've hit the nail on the head. The problem is something that not enough people are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I
stumbled across this during my search for something concerning this.


Also visit my web-site :: klimatyzacja

Anonymous said...

It's an remarkable piece of writing in favor of all the online people; they will take advantage from it I am sure.

Stop by my page ... klimatyzacja

Anonymous said...

I'm truly enjoying the design and layout of your website. It's a very easy on the eyes which
makes it much more pleasant for me to come here and visit more often.
Did you hire out a designer to create your theme? Fantastic work!


Here is my site: klimatyzacja

Anonymous said...

I am actually happy to read this webpage posts
which includes plenty of valuable information, thanks for providing
such statistics.

Also visit my web-site: klimatyzacja

Anonymous said...

Hi there! I simply want to give an enormous thumbs up for the good
data you’ve got right here on this post. I will likely be coming back to
your blog for extra soon.

Take a look at my homepage: where can i buy 99 rubbing alcohol

Anonymous said...

Hi there! I just would like to give an enormous
thumbs up for the good info you have got here
on this post. I will likely be coming back
to your blog for extra soon.

Feel free to visit my webpage ... love calculator quiz crush

Anonymous said...

Hello! I just would like to give an enormous thumbs up
for the great info you have here on this post. I can be
coming again to your blog for more soon.


Here is my blog :: 2010 international builders show las vegas