Followers

Thursday, December 16, 2010

~Kedai Kad Kahwin~



Salam readers!

Walaupun zaman semakin canggih, ada FB, Twitter, mahupun email sebagai medium untuk sampaikan walimah urus, tp cara konvesional iaitu bagi kad kahwin masih penting. Ianya lebih praktikal sebab in a way yang pasangan dan keluarga betul-betul beriya nak ajak tetamu. Macam lebih tulus ikhlas walaupun hakikatnya kena spend sikit untuk buat kad. 


So, saja nak share kedai kad kahwin murah ni.

.


Dekat mana?
Dekat Pertama Kompleks, Jalan TAR. Alah yang tepi Sogo tu. Hee.
Nombor kedai G91.



Nama kedai dia Photo Care Centre.

Setelah survey menyurvey di KL, bolehlah nak suggestkan kedai buat kad kahwin ni pada b2b yang berbudget sederhana. Boleh beli 100pc ke atas.
Layanan pun agak baik.


Sedikit tips:


1. Buatlah 2 pihak terus dalam satu kad bagi jimatkan kos
2. Siapkan map awal-awal
2. Bila dah dapat tarikh, jangan terlalu lambat buat tempahan sebab lama juga proses editing
3. Nak tawaran lagi murah? Pergilah pameran pengantin, sebab masa tu tawaran hebat betul. Cuma pening pula nak buat pilihan tengok ramai-ramai orang. Huhu. Biasanya buat 1000pc, dapat potongan harga kad, siap free bunting, kad kecik yang tulis terima kasih-boleh letak kat goodie bag 


Itu saja setakat ni, next entry nanti pasal kedai kahwin murah.
Tunggu....



3 comments:

kembatolo™ said...

gua lambat lagi nak kawen.. =)

kitakesitu said...

ehee...takpe, persediaan awal =)

Anonymous said...

hmm btl kew murah...coz saya nie nak kena prepare awl2....kawin bln okt thn nie.....tue yg ngh ssh hati ckit tuk survey....tp me try p tgk tmpt u.....thanks a lot beb....salam dr baby...