Click for BEST OFFERS

Followers

Tuesday, November 8, 2011

~My Dream Veil Contest By Non-Cinderella Story~

As salam lovelies!

Cik Lijah @ the author of blog Non Cinderella Story buat contest pasal veil.

Seronok baca blog Cik Lijah ni sebab dia suka buat entry diy veil.

Dan hasilnya sume santek2 woo.


Cik Lijah baru je lansungkan perkahwinannya baru2 ni, congrats to u and may Allah bless ur marriage, bahagia hingga ke syurga ya dear =)


Ok, mari terus ke acara veil dreaming itu.

Hikhik.



Mempersembahkan...veil kesukaan i...

























Taraaaaa











Tak lain tak bukan...







Fully Inspired by Intan Norazam...again =)


Potongan:
Veil berbentuk sedikit membulat di bucunya, patching french lace di bahagian atas kepala, dihalusi dengan manik-manik penuh dan indah sekali.
Wow hasilnya pasti mengiurkan. Eheh.




See the details...Keliling veil penuh manik.
I heart very much.


Warna:
Cream, bersesuaian dengan baju nikah nanti.
Aww santeknya kalau cik Lijah buatkan.
Wink wink.


Panjang:
Cukuplah sekadar paras pinggang, tak mau panjang meleret-leret sebab tak praktikal untuk digunakan.
Tak terlalu pendek juga sebab bercadang untuk pakai masa nikah, jadi harus sopan, dan labuh paras pinggang amat sesuai gitu.


 (Ref: Intan's FB)

Yeah, this is the right preview untuk kepanjangan veil itu.
Mau sedang-sedang, melepasi bahu hingga ke siku.
30" gitu.

(Ref: Here)
Jenis:
Kain chiffon adalah recommended bagi memberi efek flowy dan lembut, elok terletak tika dipakai, memberi nilai kehalusaan saat dipakai.






Ok, dah siap =)


Itu dia, my dream veil...inspired by Intan Norazam,
insyaAllah will be fulfilled by Cik Lijah. Ekeke. Amiin =)



Ups,belum settle, harus tag 3 orang untuk meneruskan legasi impian veil ini yang akan diadili oleh cik Lijah.
2. Dba

Jadi, apa tunggu lagi kawan-kawan, marilah join.

Yang tak tag tapi nak mencuba nasib pun di alu-alukan.

=)



Have a nice day!


*This is sticky post. Please scroll down for new entry. Tqvm*


13 comments:

plain jane said...

hahah, i pun suka veil intan tu... baru nak wat post untuk contest ni suh wat veil mcm intan... ugh, lewat dah...
kena cari idea lain... hahaha.

btw, cantik kan veil intan tu.... i like.

kitakesitu said...

@plain jane: kaaan..hehe santek sangat veil intan ni.hehe oo nk join gak contest ni eh.hee sila2 jum2 =)

lovelyadibah said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnyer! Thanks tag zaila!hehe haish.susah nk cari veil lg cantek dr intan.huu gudluck zaila!hehe :)

Cik Zimie said...

memang nak join pon dear.tapi tengah pikir ayat.agagaga thnx coz tag saye :')

goodluck dear!!cantikkan veil intan.suka bangettttt.

kitakesitu said...

@dba: ehehe thank you dba chomel.suka stamement u yg ssh nk cari veil lg cantek dr intan.hehe mmg pn kan.bestnya kalau cik lijah dpt buatkan.awww =p

kitakesitu said...

@zimie: yeay jum meriahkan lg contest ni zimie.hee thanks for ur wish dear =)

asyida said...

waahh~shanteknye veil ni..wish u win this contest dear..

kitakesitu said...

@asyida: amiin...trima kasih asyida.hope masin mulut u.hiks =)

Cik Lijah said...

veil pn intan mmg cantek wooo....hik3.....
saya pon tkg adore gak...hehe...

anyway....gudluck dear....!

kitakesitu said...

weee cik lijah dah datang menjengah.
veil ni sangat mengagumkan.
sangat inspired...
hee thanks dear =)

Liya said...
This comment has been removed by the author.
Liya said...

shanntekk...;)nk skodeng Intan Norazam lah..

kitakesitu said...

@Liya: hehe terpesona kan dear.aww i dah berangan-angan dapat pakai hasil tangan cik lijah pula ni =) amiin