Click for BEST OFFERS

Followers

Friday, April 27, 2012

~Review: Bunga Telur Sabun~

As salam lovelies!
 
 
Tensionnya dah tulis beriya2, entry ini lesap bila publish post.
 
Berhantukan belog ini?
 
Haha
 
Aishh, maka bertabahla type sekali lagi. Sobs.
 
 
 
Ok...
 
 
 Mari mulakan...
 
 
Alhamdulillah, berjaya bagi bunga telur kepada para tetamu, handmade done by my sedara.
 
Yeah dari sabun!
 
Wangi woo =)
 
Big thanks to makcik sebab bertungkus lumus menjayakannya.
 
Bayangkan, nak menghasilkan warna purple yang sekata dan seragam itu amatla payah sekali dengan menggunakan campuran nisbah 3 warna .
 
 
 
 
Lihat ini
 
 

Kagum bukan?

Bayangkan juga proses buat kelopak2nya.

Ok, ini gambar bunga telur gantung.

Special untuk tetamu@saudara mara yang datang merenjis.




Ini pula gambar bunga telur berlidi.

 Khas untuk tetamu.

Tujuan berlidi sebab nak cucuk pada batang pisang.


Hee macamana?


Meh tengok ni meh.




Rupanya meriah buat gini.

Kiranya bila tetamu datang, cabut dan bagi.

Hee.

Mau dekat 300pcs juga untuk dua batang pinang ni.


 
 Tarraaa



 Inilah antara doorgift hari tu.

Nanti kita cerita di entry lain ya.




Haa ni la sedikit view di hari kejadian =)

Bunga telur gantung sebagai penyeri pelamin.




Ada sapa nak order?

Eh eh...tipu je.





Have a nice day!


*Sila klik untuk khidmat sewaan
 
 
Jom jengok ke jualan blouse anggunku skali ye lovelies,
Muslimah Vogue Shop.

Really appreciate ur time darl =)

 

7 comments:

Munnafendy said...

mmg gigih la ur aunt buat....nk siap 1 kelopak pun ntah cane la ek..hihih..cantik pelamin! =)

kitakesitu said...

@Munnafendy: hee thanks dear.mmg gigih+sabar sesgt kn.tambah best sebab wangi =)

ameyamiza said...

cantek la bunga telur tu wak..brape ye sbtg?

dhiera said...

untuk tetamu VVIP (family lelaki dgn kawan2) saya pun bagi bunga telur sabun jugak~ ngeee

kitakesitu said...

@ameyamiza: hihiks,x jual la dear..

kitakesitu said...

@dhiera: yeaay same gak ye.hehe ada geng

ka-ii said...

woww seriously u buat tu 300?? hebat2. good job! caqntik giler tuh.