Click for BEST OFFERS

Followers

Sunday, August 7, 2011

~Idea photobooth kreatif~

As salam lovelies!

Yeay, join contest lagi...

(sila klik untuk tumbesaran yang lebih mempersonakan)


Aha, kawan-kawan, kali ni ThePhotoboothCorner ada buat contest.
Best-best.


Apa itu ThePhotoboothCorner??
ThePhotoboothCorner adalah company sah diterajui oleh Miss Dba & partnernya Mr Saiful (Adibah&Saiful Enterprise) dengan tagline "Abadikan Kenangan".



Mereka menjalankan perniagaan sewaan kamera polaroid dan photobooth corner (easel, prop box, canvas) yang best!


Berikut merupakan pakej-pakej yang ditawarkan oleh ThePhotoboothCorner:


Pakej A (RM120)
Termasuk instant camera, easel, prop box
Pakej B (RM180)
Termasuk instant camera, easel, prop box, dan 2 box instant film
Pakej C (RM280)
Termasuk instant camera, easel, prop box, 2 box instant film, dan canvas printing


Aha, sekarang ada promo tau...untuk 50 customer terawal, kadar sewaan hanyalah RM50. Uik, murahnya?? Hee apalagi,silala grap ya. =)

Kepada yang berminat boleh contact:
 adibahzack6@yahoo.com (0176571345)
saiful_corner@yahoo.com (0163235767)

Jom LIKE Fb dan follow blognya.... =D
____________________________________________________

Ok, mari start contest...Hee...

Antara idea photobooth kreatif pilihan saya ialah...



1.   Berlatarkan background yang elegant spt dibawah….akan buat gambar nampak eksklusif. Hehe.


(yg ni cun abis tapi pengantin la kena personalised,nk suh ThePhotoboothCorner,kopak gak ni...hehe)


Kelihatan lebih enak bila blackboard disediakan bersama kapur-kapur yang bewarna warni untuk tetamu tulis ucapan mereka. Oh sungguh meriah.



2.  Frame gambar seperti di bawah ini sungguh eksklusif. Satu wall boleh tepek 3-4 orang terus. Gambar-gambar pengantin turut boleh digantung di wall tersebut.






3.  Sediakan prop2  menarik, comel2 dan kiut2 seperti ini. Misai, spec mata, rambut palsu.




4.  Sediakan background photobooth yang kosong,mungkin hanya menggunakan mahjong paper@sugar paper yang bewarna warni di pasaran, bagi memudahkan tetamu mencoretkan@lukis sebarang ucapan pada pengantin…ini menimbulkan unsur-unsur vintage.  Lukisan dan tulisan tangan boleh dibuat dengan menggunakan crayon@marker pen untuk kejelasan yang melampau. Hehe over disitu.



Amacam?
Hee...

Have a nice day!


14 comments:

zimie said...

like your idea.best sgt!!!! suka yang ala2 red carpet tu.;p

~ NANA ~ said...

gud luck dear!

kitakesitu said...

@zimie: kaan! hehe background cantik konon2 artis2 glamour gitu =p

kitakesitu said...

@nana: thanks dear =)

K.I.N.A said...

suke photobooth mcm merisik gallery tu..nak buat mmg kopak la..hee..
goodluck dear!!

nurul izayani said...

yep..sme mcm kina..suka design y merisik galery buat tu..kretip..nyway, gudluckk!!

kitakesitu said...

@kina: yeaah yg tu mmg kebaboom kn!ahaks mmg bley kopak nk wat tu,tp kalau photobooth corner nak buatkan,aish mmg dialu2kn sesgt =p winkwink sbb diorg blh guna utk event2 lain jg bsama2 cust yg lain =)

kitakesitu said...

@nurul izayani: thanks dear, sukee jg ek.ehee mmg ekslusif n fun kn design gitu =)best2

miey anna said...

gud luck dear ^_^

kitakesitu said...

@miey anna: thanks dear! =)

cikFM said...

suke yg merisik galery tu.. boleh main intai2.. hehhee

kitakesitu said...

@cikFM: ahaks comel kaan =) macam mini studio je...u intai i,i intai u...wooot wooot =p

lovelyadibah said...

wah!suka yang mcm 2 eyh zaila?:)thanks for participating sayang!

kitakesitu said...

@dba: ehehe pilih i ye dba laling! yeah suke semua idea2 tu... =)